Lohjan joukkueiden urheilullinen menestys


Lohjan sijainti on lohjalaisille ihanteellinen. Lohjalla saa asua maaseudun rauhassa, ison järven rannalla, kaupungissa, josta saa kaikki tarvittavat palvelut ja tuotteet. Jos sitten tekee mieli isoille kylille ja kaupoille, Helsingin keskustaan pääsee omalla autolla noin 40 minuutissa, riippuen kylläkin ajankohdasta, kun keskustaan pyrkii. Asukkaalla Lohja siis tarjoaa loistavan sijainnin ja puitteet, mutta entä urheilijalle?


Nykyurheilu ja raha

Kaikkeen urheiluun liittyy nykyään paljon erilaisia kustannuksia. Harjoittelupaikat, valmennus, välineet, matkat. Itse urheileminen ei välttämättä ole muuttunut, mutta kehittyneet välineet ja palvelut ovat nostaneet lajin kuin lajin kustannuksia, ja kustannusten kattamiseksi tarvitaan useimmiten sponsoreita, yrityksiä tukemaan.


https://liveottelut.com/

Jos ajatellaan vaikka livenä televisiossa tai vaikkapa vain suoratoistossa toistettavaa jalkapallo-ottelua, jota seuraisi tuhannet ihmiset. Totta kai yritykset haluavat näkyä sellaisen tapahtuman yhteydessä joko pelaajien paidoissa tai laitamainoksina, mutta jos peli on sellainen, ettei siitä edes kunnolla kerrota etukäteen paikallisille ja peliä seuraa vain parikymmentä ihmistä, voi ymmärtää, miksei yrityksiä kovin helposti saa mukaan sellaiseen sponsoroitiin, koska se ei tavoita ketään.
Se että jää voivottelemaan tilannetta ei auta ketään, tai se että näkee pääkaupunkiseudun ja sen valmentajat ja joukkueet vain kilpailijoina ja pelaajien ja urheilijoiden viejänä, tarkoittaa epäuskoa omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin.

Lohjan mahdollisuudet

Lohja tarjoaa Kisakallion puitteet ja rauhaisan ympäristön harjoittelulle. Harjun kenttä mahdollistaa tarvittaessa isommankin urheilutapahtuman vetämisen ja jalkapallolle on hyvät peruslähtökohdat, joskin juniorit kaipaavat lisää paikkoja treenaamiselle.
Jääkiekolle Lohja ei pienellä hallillaan tarjoa kuin harrastajatason mahdollisuudet ja salibandyssä pelataan kohti pääsarjatasoa, muuta lajissa ei vielä Suomessa kovin helposti pääse ammattilaistason palkansaajaksi, vaikka laji sinällään on yksi nopeiten Suomessa kasvaneista urheilulajeista, ja monessa Euroopan maassa sitä voi jo ammatikseen pelata.
Tai sitten Lohja voisi ottaa askeleen kohti eSports genreä luomalla joko keskustaan tai vaikkapa Kalkkipetterin historialliselle tehdasalueelle alueellisen eSport akatemian. Laji on kuitenkin maailmanlaajuisessa nosteessa, eikä akatemian rakentaminen vaatisi suuren suuria taloudellisia panostuksia, mutta uskallusta kyllä, koska kyseessä ei ole mikään tavallinen kaikille tuttu urheilulaji tai edes työpaikkamalli, mutta eSports on tulevaisuutta ja monet suomalaisetkin kaupungit ovat ottaneet askeleita siihen suuntaan, että laji sekä lajina että potentiaalisena työpaikkana kehittyisi edelleen.

Sponsorointi ja urheilu

Sponsorointi on yhteistyötä, jossa käytännössä sponsori maksaa urheilijan tai joukkueen kuluista osan ja toivoo vastavuoroisesti saavansa omat tuotteensa tai nimensä näkyville urheilijan tai joukkueen mukana. Mitä paremmin sponsoroitava urheilija tai joukkue menestyy, sitä enemmän tulee sponsorille näkyvyysmahdollisuuksia. Näkyvyyttä voi tulla niin median kuin tapahtumien kautta ja kuuluisia urheilijoita voi käyttää yrityksen omissa sidosryhmätapahtumissa tai vaikka henkilöstön omissa urheilutapahtumissa ja kerhoissa. Se, että nykyaika vaatii enemmän sponsorirahaa, jotta urheiluja voisi kilpailla ja pärjätä korkealla tasolla, antaa myös sponsoroijalle uusia mahdollisuuksia sekä olla esillä, että oikeasti tukea paikallista urheilua. On olemassa myös yrityksiä ja sponsoreita, joita ei kiinnosta välttämättä vastavuoroisuus, heille riittää, että urheilija tai seura pärjää ja tuottaa sillä iloa koko alueelle ja varsinkin joukkueen tai urheilijan faneille.

Lohjalaiset sopivat lajit

Lohjalla on paljon aktiivisista liikuntaa ja urheilua ja mikäli yritys haluaa sponsoroida terveellisiä elintapoja, liikuntaa on se sitten yksilötasolla tai joukkueena tai seurakohtaisesti, valinnan varaa kyllä löytyy. Lohjalla on palloilulajeissa niin salibandyä, jalkapalloa, koripalloa, tennistä, jotka ovat hyviä kohteita ja sitten ovat kaikki kamppailulajit, yleisurheilu, hiihto, suunnistus, ammunta…. lajien kirjo on Lohjalla moninainen.
Sponsori voisi lähteä liikkeelle ajatuksella, mitä haluan tukea ja mitä haluan saada itselle päin. Jo tuhannen euron tukiraha on mille tahansa lohjalaiselle seuralle tai urheilijalle suuri tukiraha, mutta yrityksen toiminnassa se on pieni raha. Sillä panostuksella voi kuitenkin päästä kehittämään lohjalaista nuorisotoimintaa ja löytää kenties omaa toimintaan uuden työntekijän tai päästä tulevaisuuden parrasvaloihin uuden suomalaisen tähden sponsorina.

Kommentit

Suositut tekstit