Suurlohja sanan paluu mediataivaalle

Kesäkuussa 2014 olin YLE:n haastattelussa, koska alueellemme oli tullut kolmas paikallislehti. Tämä tapahtui kilpailutilanteessa, jossa kaksi alueellista lehteä jo kamppailivat alueen mainosrahoista, eikä hintataso ollut silloinkaan täysin terveellä pohjalla.
YLE kysyi minulta mitä mieltä olen, ja jo silloin kesäkuun haastattelussa sanoin,
- Sisältöähän on, täällä tapahtuu koko ajan paljon kaikkea. Ongelma tulee siinä, että me ollaan kuitenkin aika pieni kaupunki niin täällä ei sitä mainosrahaa ole kolmelle lehdelle. Sanotaan näin, että minä en näe kolmella lehdellä tulevaisuutta tällä alueella.
Niinhän se oli, että kolmas lehti tuli markkinoille agressiivisella myynnillä ja halvoilla hinnoilla, mutta samalla uudenlaisella sisällöllä, mikä loppujen lopuksi ei ollut toimiva yhtälö, joka muissa alueen lehdissä jo arvattiin ajoissa.
Tuosta on nyt aikaa jo vuosia, mutta yhä vielä alueellinen hintataso on siellä alhaalla ja molemmat jäljelle jääneet lehdet kamppailevat tulevaisuutensa eteen.


Suurlohja 2.0


Tosiasia kuitenkin on, että Lohjalla asuu alle 50 000 ihmistä, mutta laajalle levittäytyneenä. Helsinki on lähellä ja Turku-Helsinki moottoritie halkoo alueen. Henkilöliikennettä ei kaupunkiin tule raiteita myöten VIELÄ, mutta tunnin junan tullessa joskus muutaman kymmenen vuoden kuluttua, tuokin asia muuttuneet. 2021 Lohjalle on tulossa asuntomessut ja nämä kaikki tosiasiat ja unelmat yhdistettynä siihen, että me julkaisemme sitä toista paikallislehteä eli Ykkös-Lohjaa, on saanut meidät aloittamaan suurlohja.fi domainin uudelleen. Se mitä täällä jatkossa kirjoitellaan, eroaa aivan varmasti niistä edellisistä artikkeleista, mutta mihin suuntaamme sisällön - asukkaisiin, harrastuksiin, koulutukseen, yrityksiin, politiikkaan? Sen aika näytttää .
KO

Kommentit

Suositut postaukset