Kotiruokaa pienellä twistillä...

Aina silloin tällöin tulee tarve tehdä kotona ruokaa, mutta jotain aivan uutta. Herkkusienet, kinkku ja pasta sopivat yhteen ja siihen kun lisää valkoviinin ja sopivat yrtit saadaan aikaiseksi kotiruoka, jonka jokainen voi tehdä.
Ohessa on yksi monista erilaisista kastikeohjeista ja itse tein samantyyppisestä mutta valkoviiniä saattoi lipsahtaa enemmän ja lisäksi tuli heitettyä parmankinkkua revittynä kastikkeen päälle (laitoin vähän liikaa, joten kastikkeesta tuli lievästi ylisuolainen).
Aloitin kuullottamalla tavallisen keltasipulin ja laittamalla mukaan myös pari valkosipulin kynttä ja yhden salottisipulin. Etenin ohjeen mukaan kunnes laitoin ruokaan kaksi pientä astiallista sieniä - ruskeitä sekä valkoisia herkkusieniä- en siis ollut tekemässä aivan pientä määrää ruokaa.Maistakaa kun teette


Pastaksi olin ensimmäistä kertaa valikoinut Penne Rigaten, ilman mitään erityistä syytä. Kaupassa käydessäni ajattelin, että eihän tuollainen sienikastike ja pasta pelkästään riitä, joten otin mukaan myös paketillisen parmankinkkua, jonka olin siis suunnitellut repiväni kastikkeen joukkoon.
Kun lopulta kastike oli valmis ja pasta keitetty oman ohjeensa mukaisesti oli lautaselle laittamisen aika. Ruoka näytti hyvältä, mutta repiessäni sitä kinkkkua, olisi kannattanut maistaa - suolasta nimittäin ei ollut pulaa.....
Jos olisin maistanut, olisin tuossa kastikkeen teko vaiheessa saanut kurssin vielä kohdalleen. Kyllä se ruoka nytkin syötiin, mutta.. aina oppii kun tekee.


Kastikeohje:


Valkoviini-sienikastike
1 salottisipuli (3 pientä salottisipulia)
2 rkl voita
2 dl puhdistettuja, paloiteltuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai herkkusieniä)
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vahvaa kasvislientä
1 dl valkoviiniä
½ dl smetanaa


Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia voissa pannussa muutama minuutti. Lisää sienet ja jatka kuullottamista, kunnes sienistä ei irtoa enää nestettä. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti sekoittaen. Lisää kuuma kasvisliemi vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Lisää viini ja smetana. Hauduta, kunnes kastike on paksuhkoa.

Kommentit

Suositut postaukset