Tervettä kilpailua..... NOT.....

Olen tässä jo pidemmän aikaa katsellut ja ihmetellyt omalle alalle tullutta kilpailijaa - henkselit paukkuivat ja rahaa palaa.. yhä. Mutta mitä on tapahtunut: hintahäirikkö toi tullessaan uuden ajattelun, että kaikki muut maksaisivat liikaa ja heidän hinnoittelunsa on oikein.... really? Aikaa on kulunut jo muutama kuukausi ja purjeet tuulessa firma vaan porskuttaa(ko)?

Viime joulukuussa tuli uutinen, että Verottaja olisi jo laittanut konkurssin vireille... no se peruuntui tammikuussa, mutta oma mielenkiinto heräsi.. eihän niillä ole edes ennakkoverorekisteriä, ja verovelkaa sen yli 10000€ jatkuvasti.. 600 000€ liikevaihdolla 250 000€ tappiot, tervettä vai?
No ajateltiin, että kyseisen kombinaation toinen osa toimii paremmin ja rahaa tulee sieltä.... no ei tule .. sillä sama tilanne + konkurssiuhka ja työntekijät pellolle reilu viikko sitten.... hmmmm

Sanoin jo julkisesti viime keväänä, ettei talousalue kestä näin montaa kilpailijaa ja julkiset tilastot ja lukemat eivät valehtele - ei toimi, ei... mutta liiketoiminta jatkuu, whhaaat?

Naftaliinista ilmestyi uusi yritys feenixlinnun lailla ja kaikki on taas pure white and ok..... voidaan taas aloittaa alusta, ihan oikeesti? Missä on etiikka ja järki? No, joku vois sanoa, että mitä tässä kirjoittelen mutta alkoi ottaa "aivoon", todellakin.

Miettikääs nyt.... jos liikevaihto on jotain vaikka 400 000€ eikä makseta veroja ja toimitaan ilman ennakkoveroja... sehän pahimmillaan tarkoittais tuollaista reilua 50 000€ ennakkoveroja, joita verottaja voi sitten hakea tämän kummajaisen asiakkailta... en siis sano, ettei yhtään veroja ole maksettu - en, eikä kiinnosta, mutta noin ajatuksena..... ja toiminta jatkuu nyt aivan uutena, mutta samana.... eikä kukaan tee elettäkään tehdäkseen muutoksia.... ei jaksa...

Jatkan siis omia hommia ja ihmettelyjäni - kenties kaikki selviää joskus tulevaisuudessa, mikä tämän kaiken takana on - nyt ei ainakaan näytä ollenkaan järjelliseltä toiminnalta - but who know, ehkä olen vain "pihalla".

Ps. Tässä jutussa ei ole yhtäkään firman nimeä eikä edes paikkakuntaa - ettei vaan kukaan pääse sanomaan että kerron jostain firmasta perättömiä tai parjaan julkisesti...... :) peace and love.

Kommentit

Suositut postaukset