Kotimaani ompi Suomi

Monta kertaa vuodessa, varsinkin kun on matkoilla, tulee mieleen ajatus Suomesta pois muuttamisesta. Mikä täällä pidättelee? Perhe voisi tulla mukana ja töistä suurimman osan voi tehdä ihan missä päin maailmaa tahansa.

Menneinä vuosina olenkin ehtinyt testata muutamassa maassa asumista pieniä ajanjaksoja ja tietynlainen kutina siitä on jäänyt ja vaimon kanssa viime vuosina matkanneena, ei tuo "kutina" ole mihinkään kadonnut.

Mikä siinä sitten on, että Suomessa tulee pysyttyä? Näin yrittäjän näkökulmasta ei valtio ainakaan tee mitään sellaista, mikä antaisi minulle syitä jäädä - päinvastoin. Viime aikoina on tullut jopa mieleen siirtää tai laittaa uusi firma naapuriin, siis Viroon.

Etelän lämpö ja aurinko on asia, joita aina näin talven pimeydessä kaipaa, mutta että muuttaisi sinne kokonaan?? Entäs firma, vai laittaisiko siellä uuden, paikallisen firman pystyyn - mikä ettei?

Mutta oli lopputuleman olevan mikä onkaan. niin kotimaani on nyt ja aina Suomi - on sitten asuinpaikka ja firman kotimaa mikä onkaan. Katsellaan mitä tapahtuu....

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentoi kirjoitusta - ehkä me kehitymme sitä kautta.

Suositut postaukset