Yrittämisen vesittyminen

Nykyihminen haluaa entistä enemmän aikaa itselleen, omille tunteilleen ja omille tavoitteilleen. Usein nämä tavoitteet vielä nykyaikana liittyvät oman itsensä kehittämiseen, perheen kanssa olemiseen, lapsiin, harrastuksiin... ja entistä enemmän kaikki se todellinen energia ja mielenkiinto mikä meillä on suuntautuu meidän omaan itseemme. Meistä on tulossa omaan napaan tuijottajia.

Nuorista ei ole mihinkään

Olin eräässä seminaarissa, missä nuorten aikuisten opettaja kertoi, kuinka hän piti tärkeimpänä, sitä kun nuori ymmärtää oman itsensä ja asettaa itsensä ykköseksi - ei se ole niin tärkeätä mitä opiskelee tai mitä tekee- kunhan se on kivaa.... siitä syystä keskieurooppalainen 30-kymppinen on nykyään kokeillut ja yli 20 eri työtä, ja yhä etsii sitä mistä tykkää... ja Eurooppa rappeutuu.

Siivojat, rakentajat, bussikussit, taksisuharit, maalarit, kaupankassat, ravintoloitsijat tulevat jo pääosin Aasiasta, Venäjältä, Itä-Euroopasta, miksi? Siellä on vielä auktoriteettejä, siellä vielä käskytetään, siellä on vielä pakko.... meillä ei ole pakko(!)

Tulevaisuuden yrittäjä


Valtio holhoaa, valtio suojelee - hyvinvointivaltio tasapäistää..... yrittäjäkään ei kohta pelkää riskiä, koska sitä ei ole, mutta ei ole enää tuloerojakaan.... yrittäjä on tulevaisuudessa enemmän kiinnostunut omasta itsestään kuin yrityksestä.. koska sitä ei voi kehittää eikä voi olla oikeasti pomo.. se on kiellettyä... kehittyneessä palveluyhteiskunnassa ei saa käskeä, joku voi saada traumoja, itkeä ja saada vuoden sairaslomaa.

Oma napa on lähin


Kun nyt sitten tuijotamme napaamme ja menemme samaan suuntaan kuin kaikki muutkin Euroopassa- koska haluamme elää helpossa, valmiissa maailmassa, jossa ei ole raskasta työtä eikä riskejä, ja jossa voimme keskittyä vain itseemme..... mitä on tuloksena?

Miettikääpä sitä.....

Kommentit

Suositut postaukset