Joulu on tulossa

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja tänäänkin olen tehnyt asiakkaiden joulumainontaa sekä printtiin että nettiin/someen, mutta aina jokin vaivaa taustalla....
Olen tehnyt markkinointia ja tavallaan samalla myös mainontaa nyt yli 20 vuotta ja joka vuosi (nykyään entistä enemmän) ihmettelen keskivertoisen yrittäjän, liikkeenharjoittajan tietämättömyyttä markkinoinnista ja mainonnasta, siis teoria tasolla. Tottakai käytäntö ja se kuuluisa, tiedätte kyllä mikä rumpu, ovat hyviä välineitä, mutta kyllä teoriaakin pitäisi joskus opiskella. Itse opiskelen markkinointia ja ihmismieltä yhä ja uskon tekeväni sitä niin kauan kuin silmät näkevät ja aivot toimivat edes jonkinlaisella aktiviteettitasolla. Mutta asiaan.

Ilmainen joululahja

Uskotko jos kerron, että minulla on ollut ajokortti ja oma auto yli 20 vuotta mutta kertaakaan en ole itse vaihtanut siihen öljyjä- tiedätkö miksi? Luotan ammattilaiseen ja annan heidän hoitaa homman kun itse teen jotain mitä osaan paremmin. Saman asian soisin pätevän myös markkinointiin - tai ainakin, että yrittäjä edes kysyisi neuvoja.

Ilmainen joululahja: jos et tiedä mitä oikeasti teet ja lähdet markkinoimaan omaa tuotettasi, kysy joltain joka on opiskellut alaa, ja tehnyt markkinointia työkseen - on nimittäin erittäin todennäköistä että sekä säästät aikaasi, hermojasi että loppujen lopuksi myös rahaa.

Hyvää joulua 2013.

Kommentit

Suositut postaukset