Uusi vuosi uudet kujeet

Uusi vuosi alkoi ennenkuin ehti edes kunnolla huomata ja nyt ensimmäisen työviikon kääntyessä lopulleen on aika aloittaa tämän vuoden bloggaaminen ja tehdä se täällä Bloggerissa.

Tyhjentyvä keskusta
Yhtenä työtehtävänä minulla on toimia Lohjan keskustan kehittämisyhdistyksen eli Lohcase ryn toiminnanjohtajana ja olen ollut siinä tehtävässä nyt viime vuoden maaliskuusta. Koko ajan ja jo ennen sitä on silmiini pistänyt se tosiasia, että Lohjan keskustassa on muutama näkyvällä paikalla oleva liiketila, jotka ovat olleet jo vuosia tyhjillään- miksi?

Suurin syy tyhjiin ja entisestään lisääntyviin tyhjiin liiketiloihin aivan Lohjan liikekeskustassa on vuokrataso- keskiverto liiketilasta joutuu Lohjalla maksamaan sellaiset 1200€ tai jopa yli 2000€ ja verot päälle, kun käypä vuokrataso jolla liiketilat tulisivat käyttöön nopeasti lienee siellä 850-999€ kuukausitasossa, eli maagisessa alle tonnilla kuussa tasossa.Miksi sitten kiinteistönomistajat pitävät tiloja tyhjillään? Eikö olisi järkevämpää laittaa tilat tuottamaan vaikka vähän vähemmän kuin antaa olla tyhjillään? Tälläkin hetkellä Lohjan kolmen pääkadun - Suurlohjankatu - Laurinkatu ja Kauppakatu katutasosta löytyy nopeasti laskettuna kymmenkunta tyhjää liiketilaa - ihmisiä on, Lohja kuntana suureni ja potentiaalia on - nyt on aika tarttua toimeen!

Kommentit

Suositut postaukset