Maksatko sinä jostakin mitä et tiedä mistä oikeasti maksat?

Jos olet yrittäjä niin todennäköisesti maksat - vaikka et sitä tiedä. Sillä yllättävän moni yrittäjä on viimeisten muutaman vuoden aikana ottanut joltakin palveluntuottajalta Google näkyvyyttä tavalla tai toisella tai maksanut vuosi- tai kuukausimaksun liittymisestään nettihakemistoon.

Miksi sanon että yrittäjä joka on mennyt näihin mukaan ja suostunut maksamaan yleensä varsin pieniä kuluja tai Google AdWords palveluissa muutamia satasia, perustuu siihen tosiasiaan että harvat yrittäjät oikeasti tietävät mikä ja miten Google tai internet toimii - eli mikä Google on.....

Mutta kun kaikki tekevät niin!


Niin tämä on se lause jonka kaikki isät ja äidit tuntevat ja tämä on se lause, jota aikuiset ihmiset saavat käyttää yrittäjänä ollessaan nyt Googlen ja nettihakemistojen suhteen - ja kun kaikki sitä tekevät niin miksen sitten minäkin ja näin syntyy liiketoimintaa, jolla ei välttämättä ole mitään järkeä mutta yrittäjät ja yritykset sijoittavat näihin toimintoihin miljoonia euroja jo pelkästään Suomessa -miksi?

En ole aikaa  tai halua oppia perusteita


Perus yrittäjällä ei ole aikaa opetella Googlen tai nettimaailman perusteita ja siksi ollaan valmiita maksamaan satasia siitä että joku tekee edes jotakin ja se jollakin lailla ainakin näennäisesti auttaa ja tukee yrityksen liiketoimintaa..... TURHAA!
Pienellä vaivalla ja muutaman tunnin "opiskelulla" jokainen yrittäjä saa perustiedon, minkä avulla näistä turhista menoeristä päästään eroon ja päästään sellaisella tietotasolle, jotta voidaan vaatia oikeasti hyödyllisiä palveluita ja toimituksia... tässä on se ongelma, että näitä palveluita ei sitten enää voikaan toimittaa massoille sillä jokainen yritys ja jokaisen yrityksen toiminta ja tarpeet ovat erilaiset ja siten jokainen projekti on todellisuudessa erilainen eikä siihen voi käyttää tiettyä sovittua plania.

Lohjalla olen tämän alkuvuoden kouluttanut yrittäjiä ajattelemaan ja jakanut tätä perustietoutta ja toivon vähitellen että yrittäjät osaavat olla lähtemättä kaiken mahdollisiin portaaleihin, hakemistoihin ja google tarjouksiin tietämättä mihin ovat lähtemässä - ja laittaisivat ensiksi sen oman pohjan kuntoon ja oman tietoisuuden vähintään minimitasolle. Tosiasia on että 99% yli 35-vuotiaista yrittäjistä ei omaa tarvittavaa tietoa, jotta voisi tehdä rationaalisia päätöksiä liittyen internet ja google toimenpiteisiin.

Kommentit

Suositut postaukset