Millainen yritys ei tarvitse nettisivuja?

Olen viime aikoina ihmetellyt sitä, miten jotkut liikkeet (jotka siis myyvät tuotteita) eivät vaivaudu laittamaan omia nettisivujaan pystyyn?
Jos menen heidän luokseen ja kysyn asiasta, vastaus on tyyliin "emme tarvitse", "ei ole aikaa" tms, mutta jos asiakkaat ovat siellä niin miksi ei liikkeet?

Minkälaiset ovat liikkeen kotisivujen todelliset kustannukset vuodessa?

Ensimmäisenä vuonna suunnitteluun, ideointiin ja toteutukseen menee muutamia tunteja ja muutamia satoja euroja mutta jatkossa sanoisin sivuston ylläpitokulujen olevan maksimissaan 200-500€ luokkaa, ei siis kovinkaan suurta lisämyyntiä tarvittaisi(!)

Myyntikanava vai markkinointikanava

Vaikkei kotisivuja laittaisi myyntimielessä, on niiden merkitys bränditietoisuuden ja markkinoinnin kannalta nykyaikana niin tärkeä, että en voi ymmärtää miten tavaroita/tuotteita kauppaava yritys jättää tällaisen kanavan käyttämättä! Joidenkin pienten (yhden henkilön) palveluyritysten kohdalla voin sen joissakin tapauksissa juuri ja juuri ymmärtää mutta muuten en.

Jos sinä olet tällaisessa tilanteessa että itselläsi on yritys mutta ei kotisivuja ja yrityksesi on sinun päätulonlähde, haasta ajatukseni kotisivujen tarpeellisuudesta!

Kommentit

 1. Itse ihmettelen sitä, miksi tältä sivulta on niin hankala löytää tietoa siitä, kuka olet.

  Löytyihän se tietysti tuolta firman sivustoilta, kun vähän aikaa penkoi -- mutta kuva ja nimi tuohon reunaan voisi parantaa konversiota selvästi :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä nettisivut pitäisi olla jokaisella yrityksellä. Onhan nykyään kaikilla vähänkin merkittävällä (ja muillakin) henkilöillä omat sivut ja blogit. Monet ovat oivaltaneet, miten tärkeää brändin luominen netissä on. Ja miten halpaa se on!

  VastaaPoista
 3. On tärkeää näykyä netissä kotisivuilla, facebook-sivustolla, yms. jopa YouTubessa. Sivut kertovat myös enemmän siitä millainen yrityksesi/sinä olet, huomaamattasi.
  Huonosti tehdyt (huolimattomat, sekavat, jonne on kaikki mahdollinen (ja mahdoton) tumpattu - eivät myy. Myöskään sivut joita ei päivitetä, antavat aiheen epäillä yritystä - onko se edes vielä hengissä. Yks sivujen tekijä

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi kirjoitusta - ehkä me kehitymme sitä kautta.

Suositut tekstit