Lomaa odotellessa

Viime kirjoituksesta on jo liikaa aikaa mutta tämä heinäkuun lämpöaalto on saanut omat aivoni "sulamaan" ja toiminta on ollut vähintään sanottuna hitaanlaista - liekö syy mm. reilun 30°C yölämpötilojen vai minä.
Töitä on tullut kuitenkin painettua ja kiitos asiakkaille ja Miksulle täällä toimistolla, ja nyt voi jo vähitellen kääntää katseensa reilun viikon päästä alkavalle lomamatkalle, joka suuntautuu aurinkoiselle Rhodokselle.... osittain työmatka mutta pääosin rentoutumista, ja vapaalla oloa.


Tänä kesänä nettisivustojakin on siunaantunut työn alle kohtuullisesti ja siitä kiitos niin Tynninharjun Autohuollolle kuin myös Okalinnulle ja Ravanti Eventsille unohtamatta mutta listaamatta kaikkia... ainoa asia mitä tänäänkin olen ihmetellyt on se tosiasia, että meillä Lohjalla on keskustassa "kivijalka" myymälöitä, jotka myyvä tavaraa mutta joilla ei ole minkäänlaisia kotisivuja.... miksi?


Suomalaistenkin nettikauppojen myynti on kasvanut jo useamman vuoden ajan voimakkaasti ja nykyään suomalaiset ostavat netistä jo sadoilla miljoonilla (en lähde nyt tarkistamaan tarkkaa summaa) mutta todella iso osa tästä rahasta menee suoraan ulkomaille! Monet tapaamani yrittäjät sanovat, etteivät he tarvitse kotisivuja, kauppa käy tarpeeksi muutenkin.


Onko totta että kauppias on oikeasti tyytyväinen myyntiinsä, vai onko kyseessä pelko tuntemattomasta? Yli 20 vuoden yrittäjänä toimimisen aikana en ole kovin montaa yrittäjää tavannut jotka oikeasti eivät haluaisi myydä enempää jos tavaraa vain hyllyssä on. Tottakai ymmärrän palvelualalla ja ammattialalla ettei tunteja voi myydä enempää kuin niitä on mutta tavaramyynnissä pätee erilaiset kriteerit ja siksi en voi ymmärtää liikkeitä, joilla ei ole nettipresenssiä ja tämän tulen nostamaan itselleni prioriteetiksi tulevan syksynä ja talvena.


Kommentteja kiitos.....


Ps. Juuri tuli ovesta sisään asiakas (naapurifirmasta) ja kysyi tiedänkö tulostuspalveluita Lohjalta, koska Lohjan Kopio on kiinni. No Google ei löytänyt mutta onneksi muistin erään tutun firman ja osoitteen kautta löysin lisätietoja ja lopulta oikean firmankin, jopa netistä.... ongelmana oli: sivusto muuten ok mutta google optimointi täysin tekemättä.

Kommentit

  1. surullisen totta. Monta kertaa yrittänyt löytää tietyn alan yrityksen tietoja netistä googlella, tai muilla hakukoneilla, ja löytänyt ainoastaan eri yrityshakemistoista vanhentunutta tietoa, esim. Aukioloaikoja, osoitteita, puhelinnumeroita. Myös tiedot yrityksen tarjoamista palveluista ovat yleensä puutteelliset, joten soittamalla useampaan yritykseen on yleensä saanut joitain tuloksia, jotka olisi voinut saada välittömästi ajantasaisilla nettisivuilla. Panostusta saisi olla myös mobiililaitteille suunnattuihin nettisivuihin, itse ainakin etsin puhelimella pääasiassa nykyisin tietoa netistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi kirjoitusta - ehkä me kehitymme sitä kautta.

Suositut postaukset