Henkilökunnan hyvinvointi vaikeassa suhdannetilanteessa


Viime aikoina on monista lähteistä toisaalta saanut lukea että talous on monessa oikeaan suuntaan ja kasvuun mutta taas toisaalta on monilla aloilla paljon vaikeuksia ja ongelmia. Itse pääsääntöisesti pienten yritysten kanssa toimivana, olen huolissani. En koko Suomen tilanteesta vaan oman kotikaupunkini, Lohjan, tilanteesta. Läntiselle Uudellemaalle ei ole syntynyt samanlaisia yritysalueita eikä uusia työllistäjiä kuin esim Keskiselle Uudellemaalle, syitä on monia mutta tässä tilanteessa toivoisin paikallisten isompien yritysten aloittavan oikeasti tukevan ja hyvinvointia edesauttavan toiminnan. Jos isoilla firmoilla menee edes jotenkuten ja nämä yritykset huolehtivat työntekijöistään, tuo tämä kehitys ja henki varmasti positiivisia kerrannaisvaikutuksia koko alueeseen. Kun työntekijä saa työn ohessa vapaaehtoisesti perheen kanssa positiivisia tunteita, eivät ne voi olla vaikuttamatta myös itse työtehtävään.

Sosiaalista verkostoitumista oikeasti

Itse haluan olla tekemässä näitä positiivisia vaikutuksia tarjoamalla verkostomahdollisuuden, jolla voidaan saavuttaa yhtenäisyyden, ilon ja saavuttamisen tuntemuksia – ilman suuria investointeja ja varsinkin täysin ilman riskejä.

Lohjan Pallo Ry

Lohjan Pallo ry on paikallinen jalkapalloilun erikoisseura, jolla on joukkueita niin lapsissa, nuorissa kuin aikuisissa sekä miesten/poikien kuin naisten/tyttöjen puolella – pääkenttä keskellä Lohjaa Harjulla, ja historiaa jo vuodesta 1966. Lähtökohdat hengenluomiselle ovat siis olemassa. Lisäksi Harjun kentällä ei ole alkoholitarjoilua mutta katsomot ja kioskitarjoilut ovat kunnossa. Lohjan Pallo on jalkapalloseurana mahdollinen ponnistuslauta ja esittelypaikka nuorille pelaajille, sillä pääkaupunkiseudun liiga ja ykkösen joukkueet eivät ole kaukana. Ei pidä unelmoida Veikkausliiga joukkueesta Lohjalle, mutt mistä voimme unelmoida, on aktiivinen, kannustava ottelutapahtuma, joka tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia koko perheelle. Lisäksi erilaisten verkostotapahtumien (viime kaudella mm. Pois Tieltä.com maastoautosafari) kautta LOHJAN ALUEELLA, saamme erilaisia kokemuksia ja elämyksiä yhteistyöllä yritysverkoston kautta. Verkostotapahtumat ovat pääasiallisesti ilmaisia tai omakustanteisia, joiden tarkoituksena on yksinkertaisesti tarjota ja alleviivata tätä yhteisen positiivisen hengen luontia.

Toimintahaaste

Pyrin haastamaan kaikki lohjalaiset yli 50 henkeä työllistävät yritykset mukaan, ei siis ainoastaan tukemaan jalkapalloilua (joka on mielestäni maailman ykkösjoukkuelaji + varsinaisen työläisten urheilulaji maailmanlaajuisesti) mutta luomaan Lohjalla tarvittavaa yhteishenkeä. Otteluiden yhteyteen on helppo rakentaa yritysten välisiä rankkukisoja puoliajalle, nuorten esityksiä (viime kaudella jo Lohjan The Diamonds, cheerleaderit) eri lajeista yms perheohjelmaa, pelkäämättä sitä samaa mikä on tuttua SM-jääkiekon katsomoille (örveltäminen, alkoholi...).

Miten tämä saavutetaan?

Yhteistyösopimuksilla, jotka antavat mahdollisuuden tiedottaa henkilökunnalle tulevista ottelutapahtumista ja niiden ohjelmasta. Sopimuksilla jotka mahdollistavat henkilökunnan pääsyn tuetusti otteluihin (perheliput, firmaliput). Sopimuksilla, jotka antavat yritysten edustajille elämyksiä LOHJAN alueella. Kustannukset? Puhutaan kustannustasosta, mikä vastaa noin yhden henkilön kuukausipalkkakuluja, mutta jolla siis saadaan parhaimmillaan elämyksiä, yhteishenkeä ja positiivista energiaa koko Lohjalle, eikä vain yritykselle. Elämykset, huomioiminen ja positiivisuus on tekijöitä, jotka vähentävät työssä poissaoloja tutkitusti – ei riskejä, mutta paljon mahdollisuuksia, miksi yritykset eivät lähtisi mukaan?
Helmi-maaliskuun aikana tämä viesti tulee menemään jokaiselle näistä yrityksistä vähintään sähköpostin välityksellä mutta myös henkilökohtaiselle tapaamisella ja toivon, että TE vastuulliset yritysjohtajat, näette sen ensimmäinen kysymyksen yli (rahanpyyntö) sinne hyötyihin. Itselläni on kokemusta tapahtumien järjestämisestä jo 80-luvun loppupuolelta ja tämä mitä olemme nyt aloittamassa 2011 olisi isommassa kaupungissa todellista liiketoimintaa, mutta nyt Lohjalla tavoitteena on luoda positiivisuutta. Samalla lailla mutta omalla tontillaan tällaista yhteistä hyvää on tekemässä myös Lohjan keskustan kehittämisyhdistys Lohcase ry sekä Lohjan Nuorkauppakamari omalla Lohkaise Lohjalta projektillaan.

Mukaan toimintaan?

Koska ei ole liikaa aktiivisia ihmisiä koordinoimassa ja järjestämässä tapahtumia, eli mikäli sinä olet lohjalainen ja innokas järjestelijä, ota suoraan yhteyttä soittamalla 0400-733 469/Kari.

Kommentit

Suositut postaukset