Sosiaalinen media

Se on sitä hypeä nyt tämä "SOME" eli sosiaalinen media - jolla pitkälti tarkoitetaan Facebook, YouTube yms sivustoja, nämä kaksi etunenässä mutta ei pidä unohtaa myöskään suomalaisia irc-galleriaa ja sivustoja kuten suomi24, vauva.fi, UusiSuomi, Kaksplus yms keskustelupalstat ja foorumit. Moni epätietoinen eikä niin internet-tietoinen yrittäjä on kysellyt minulta, kannattaako sinne facebookiin mennä.

Sosiaalinen media on mahdollisuus

On se sitten facebook tai YouTube tai mikä tahansa, jopa yrityksen oma nettisivu- jokainen niistä vaatii ajatuksen, resurssin ja aikaa- yksikään ei toimi ilman aikaa ja ideaa. Rahaa ei välttämättä kulu mutta jos itse ei osaa/jaksa/keksi mutta haluaa edetä, jollekille pitää siitä sitten maksaa - vaikka tuntityönä.

Melkein yritys kuin yritys ja palvelu/tuote mikä tahansa hyötyy sosiaalisesta mediasta jos sen tekee kunnolla ja suunnittelun kautta - suurempi ongelma saattaa tulla siitä ettei tee mitään ja tulee tilanne missä potentiaaliset asiakkaat/kumppanit miettivät, että missäs se X on kun ei ole täällä lainkaan.

Itse puhuin reilu vuosi sitten, ettei se facebook ole oikeastaan minulle - sittemmin olen todistanut itseni vääräksi - 90-luvulla aloitin kotisivut, 90-luvun lopulla selainpohjaiset projekti yms työvälineet ja nyt 2000-luvulla sosiaalisen median oikein todenteolla.

Jos pelkäät - kysy neuvoja

Useimmiten on niin, että uusi asia pelottaa. Itse olen keskustellut ja palaveroinut yrittäjien kanssa reilut 20 vuotta ja tiedän pystyväni tarjoamaan vastauksia kysymyksiin liittyen netin mahdollisuuksiin, tarpeisiin ja olosuhteisiin ilman teknistä "jargonia".

Niin ja se vastaus alkuperäiseen kysymykseen on: kyllä kannattaa
Lisävastaus: harkiten, miettien ja tarvittaessa apua pyytäen

Kommentit

Suositut tekstit