Hyvää tätä vuotta 2011

Vuosi alkoi vähän varkain kun joulu sekä Uusi Vuosi sattuivat viikonloppuihin eli varsinaiset vapaapäivät olivat normaaliakin vähäisemmät. Mitään uuden vuoden lupauksia ei tullut tehtyä mutta pyrkimyksenä on jaksaa tehdä töitä kuten ennenkin ja ehkä jopa viime vuotta aktiivisemmin – siis ei enemmän mutta tehokkaammin.

Tehokkuudesta
Tehokkuuteen pääsemiseksi tarvitaan suunnitelma ja siinä pysymiseksi tarvitaan seuranta – oman tekemisen seurannassa vaikeinta on olla todenmukainen ja merkata (jaksaa merkata) tehdyt ja tekemättömät työt suunnitelman mukaisesti.

Suunnitelmista
Suunnitelmallisuus on tärkeätä aina liiketoiminnassa ja vaikka siitä saa lukea ja kuulla ja kertoa – niin aina vain on yrittäjiä, joiden mukaan ei tarvita erilaisia suunnitelmia – aina ennenkin ollaan pärjätty ilman sellaisia. Maailma kuitenkin muuttuu ja ”pienenee” ja sitä myöten myös tekeminen, tarpeet ja toiveet muuttuvat.

Itse olen onnellinen siitä, että tunnen muutaman yrittäjän, jotka eivät pelkää sanoa mitä ajattelevat ja ovat suorasanaisia – se lisää avoimuutta ja tuo toimintaan ”särmää”.

K.

Kommentit

Suositut postaukset