Lohjalainen jalkapallo ja 2011

Lohja on pieni suomalainen kaupunki, joka tarjoaa asukkaidensa perheille monipuolisesti urheilulajeja, taidetta, musiikkia ja joukkuelajeissa pelataan eri sarjatasoilla salibandyä, koripalloa, lentopalloa, pesäpalloa, jääkiekkoa ja jalkapalloa (varmasti unohdin jotain). Korkeimmalla tasolla on lohjalainen naisten jääkiekko, joka pelaa SM-tasolla.

Kulttuuriympäristö
Monessa lajissa harrastajilla on idoleita, henkilöitä, joiden tekemisiä seurataan ja joiden taitotasolle halutaan päästä – jos sitten ajatellaan mitkä lajit voivat tarjota jopa ammatin lohjalaiselle nuorelle urheilijalle nykyisillä faciliteeteilla niin puhutaan jääkiekosta (joskin varsin nopeasti vanhempien pitää satsata nuoren treeneihin Espoossa/Helsingissä), tenniksestä ja jalkapallosta.
Jääkiekon nostaminen Lohjalla korkeammalle tasolle vaatisi suuria investointeja mm. jäähalliin mutta jalkapallon nostaminen maan toiseksi korkeimmalle tasolle ei vaatisi mahdottomuuksia, mutta varmasti muutoksen toimintakulttuurissa.

Varaa muuttua ja kehittyä
Viimeiset pari, kolme kautta on Lohjalla pelattu hyvää Miesten Kakkosen peliä mutta joukkuetta ei ole saatu esille ei junioreille eikä paikkakuntalaisille = ei katsojia, ei fanikulttuuria. Tulevana kautena mm. uuden valmennuksen turvin sekä tulevan juniorivalmennusvastaavan, tilanteeseen tehdään muutos. Toimintaympäristön ja sen kulttuurin muutos ei tapahtu yhdessä vuodessa mutta pitkäjänteisellä työllä ja luottamalla omaan tekemiseen on Lohjalla mahdollisuudet saada jalkapallosta positiivinen asia ulospäin Lohjalta ja ennenkaikkea Lohjalle sisäisesti.

Taloudelliset seikat
Mitä se tarkoittaisi rahallisesti, että lohjalainen jalkapallojoukkue toimisi sillä intensiteetillä, että siitä voisi muodostua fanitettava kohde? Käytännössä puhutaan yhden auton hinnasta, kahden henkilövuoden hinnasta, pari euroa/kaupunkilainen – summa ei ole hirveän suuri, mutta sillä voitaisiin saavuttaa jotain mitä Lohjalta kesäkaudella puuttuu – selvä, positiivinen, kannustava, lohjalainen asia.

Kommunikaation lisäys
Ensisijainen tehtävä on lisätä edustusjoukkueen näkyvyyttä ja kommunikaatiota junioreiden kanssa – juniorijoukkueiden on tiedettävä ja tunnettava oma edustusjoukkue – kuka pelaa ja mitä paikkaa. Tottakai junioreiden esikuvat ovat tyyliin Ronaldo, Messi, Gerard... mutta mitä lähempää löytyy aikuinen pelaaja, jonka peleihin juniori pääsee katsomaan sitä parempi.

Tuodaan tulevalla kaudella pelaajat lohjalaisille tutuiksi!

Kommentit

Suositut postaukset