Lohja vs Tammisaari

No nyt se tuli sitten eilen nähtyä - paikallisottelu Lohjan Pallo vs Tammisaaren IF eli LoPa-EIF... maksaneita katsojia reilut 150 ja kaikkiaan ehkä reilut 200 katsojaa!! Ja oikeastaan koko kotijoukkue oli "lohjalainen" eli ei hirveästi ollut merkitystä onko meillä hyökkäyksen kärkenä Andy Blamo ja puoluksessa ja keskikentällä tumma hipiäisiä pelaajia, siihen onko katsojia vai ei - vaan kun jalkapallosta ei puhuta ja kirjoiteta tarpeeksi eikä lajia nosteta sen oikeaan arvoonsa , ei peleissä käy katsojia.

Yksi asia mikä itseäni ihmetyttää on junioreiden poissaolo kaikista peleistä - lukuunottamatta yhtä vuvuzela-ryhmää junioreita muutamassa pelissä, ei junioreita ole ollut kuin pallopoikina ja muutama hassu isänsä tai äitinsä kanssa katsomossa - mutta Lohjalla on kuitenkin LoPalla ja ViTalla yhteensä yli 500 junioria - nämä kun tulisivat katsomaan ja kannustamaan paikkakunnan omaa joukkuetta niin meillä olisi joka ottelussa se yli 1000 katsojaa mikä nyt on vain haave (ja Tammisaaren ja Karjaan välisissä otteluissa jo nyt tällä kaudella totta).
Mutta mikä on - jos nuori harrastaa jalkapalloa ja haluaa sitä pelata ja vanhemmat vievät treeneihin, niin miksi ei samalla veisi ja kävisi paikallisen joukkueen kotipeleissä - näkisi sitten sen todellisen pelitason mitä pelataan Miesten Kakkosessa (vrt Englannin tai Saksan tai Espanjan liigapelit TVssä, missä kaikki on toista... myös tuomarit) ja mitä vaaditaan että miehissä voitetaan pelejä.
Onko kuitenkin niin että se palo pelata jalkapalloa ei riitä kannustavaan omaa mahdollista väylää eteenpäin - logiikka sanoo: juniorina opitaan ja kasvetaan ja noustaan A-ikäisenä miesten edustuksen joukkueeseen jos taidot riittävät - pelataan edustuksessa joko Miesten Kakkosessa tai Ykkösessä ja päästään näytille eteenpäin - ehkä jopa ammattilaiseksi!

Uskon että tuo väylä olisi se helpoin ja myöskin edullisin sillä jos valitaan se, että viedään poika A/B/C junnuna Espooseen, voi käydä hyvinkin että rahaa, aikaa, ja mielenkiintoa palaa eikä poika koskaan näe miesten pelejä ja sitä todellisuutta mitä miehissä vaaditaan - jalkapallo on raaka ja voimaa vaativa laji....

Me laitamme nyt voimaa lajin markkinointiin - kommentoikaa!

Kommentit

Suositut postaukset