Jalkapallosta

Wikipediasta: "..Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n keväällä 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan enemmän kuin 265 miljoona ihmistä yli 200 maassa pelaa jalkapalloa.[49]  Jalkapallon yksinkertaiset säännöt sekä muun muassa erikoisvälineiden vähäisyydestä johtuva harrastamisen helppous tekevät siitä erityisen suositun lajin. ."


 Voidaan siis vetää johtopäätelmä, että jalkapallo on "työläisten" laji, koska se ei vaadi osallistujilta hirveitä rahallisia satsauksia harrastuksen aloittamiseen eikä pelaamiseen minimitasolla - miksi sitten Suomi ei pärjää jalkapallossa?

Minulla on yksi teoria, joka selittää sitä sillä ettei meillä ole pakko pelata - meillä pärjää ilman jalkapalloakin kun taas monessa muussa maassa huonompi osaisten eli köyhempien perheiden ja lasten ainoa keino päästä pois kurjuudesta (kun valtio ei anna rahaa) on urheilu ja sitä kautta ammattilaisuus ja rahat - sitä kautta pelaajille tulee todellinen voittamisen jano ja tahto aivan eri syistä kuin esimerkiksi Suomessa.

Toinen syys tulee sitten kokonaiskuvasta. Minulla olisi haaveissa edellisestä teoriasta lähtien rakennettu kokonaisuus jossa olisi mukana niin itse lajin (jalkapallon) valmentajat ja seurajoukkue, kaupunki sekä alueen isoimmat työllistäjät eli yritykset, joiden työntekijöillä on perheitä ja näillä lapsia = ihmisä, joista varsin moni on jossain vaiheessa potkinut palloa. Yritys lähtee tukemaan seurajoukkuetta, joka taasen antaa mahdollisuuden yrityksen henkilöstölle sekä näiden lapsille tulla jäseneksi eri joukkueisiin - junioreihin, aikuisiin, poikiin, tyttöihin ja senioreihin - kokonaisvaltaisesti.

Näin niin seurajoukkue, yritykset kuin perheet tekisivät jotain yhdessä.....

Miksi ei?

t. K

Kommentit

Suositut postaukset