Hakukoneista ja nettisivuista

Hei,

Olin tuossa torstaina asiakkaalla näyttämässä ja opastamassa kuinka kotisivuja päivitetään mutta suurimman osan päivästä veikin hakukoneasiat, sivuston löytyminen ja nettisivujen optimointi niin että mahdollisimman moni ne löytäisi.
Omien kotisivujen optimointi mahdollisia vierailijoita varten ei ole sci-fiä vaan perustaltaan varsin yksinkertaista asioiden toistoa ja tämän toiston kertomista hakukoneille. Toiston aiheena taasen on se mitä yritys myy tai markkinoi.
Nettisivujen rakenne antaa tällaiselle toistolle erilaisia mahdollisuuksia, joita ei tule mieleen automaattisesti vaan ne pitää tietää ja sen lisäksi vielä ymmärtää - eli ostaessasi itsellesi halvat kotisivut jostakin automaatista, et todennäköisesti saa tätä tietoa (jollet ole jo itse aktiivisesti etsinyt ja opiskellut sitä).... ja niin tuloksena on sivusto jota ei helposti löydy esimerkiksi eniten käytetyssä google-hakukoneessa.Minä autan mielelläni paikallisia ja kauempanakin olevia yrittäjiä ja yrityksiä löytämään omat asiakkaansa, omat toistoasiansa ja viemään ne nettisivuille - pientä maksua vastaan tosin, koska henkilökohtainen tapaaminen ja asiakkaan ymmärtäminen ja kuuleminen on kaiken lähtökohta....
Palataan ja löydetään kivoja asioita netistä.

t. Kari

Kommentit

Suositut tekstit