Palveluiden tuotteistaminen

Elinkeinorakenteemme ja sitä myöten yritykset ja niiden ominaisuudet ovat viimeisten vuosikymmenten aikana muuttuneet rajusti ja muutos on jatkuvaa. Itse markkinointikoulutuksen 90-luvun puolivälissä saaneena olen todennut että jatkuva itsensä kouluttaminen on ainoa tae, että edes vähän on kärryillä mitä oikeasti on tapahtumassa.
Tästä esimerkkinä olen nyt suorittanut itselleni "Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon", jonka avulla uskon entistä paremmin pystyväni auttamaan toisia yrittäjiä ja yrityksiä.

Palveluyritysten määrä ylittää 50% yritysten  määrästä ja todella moni palveluritys on 1-2 hengen yritys, ja erittäin harvassa yrityksessä (pienessä kuin suuressa) on palveluita oikeasti tuotteistettu.

Tuotteistamisen hyödyt:
- hinnoittelu helpompaa
- myynti yksinkertaisempaa
- markkinointimahdollisuudet moninkertaistuvat mutta kustannukset eivät!
- erotut kilpailijoista

Lisäksi ennen tuotteistusta tehty/teetetty kunnollinen markkina-analyysi (hieno sana mutta aivan perustyötä) ja oman toiminnan kartoittaminen antavat "lisäpotkua" toiminnalle.


Jos sinusta tuntuu, että paremminkin voisi mennä - OTA YHTEYTTÄ vaikka heti vapun jälkeen soittamalla minulle suoraan 0400 733 469... tai laita tulemaan postia..


Nyt HYVÄÄ VAPPUA!

Kommentit

Suositut postaukset