Lohja kaipaa vetovoimaa...

Lohjalainen Yrittäjä 2010
Vetovoimaa ja aktiivista yhteistyötä Lohjalle


Lohjan kaupungin tulevassa elinkeinopoliittisessa ohjelmassa sanotaan samoja hienoja asioita, joita olemme saaneet kuunnella viime vuosina jo aiemminkin. Ohjelmassa ei ole mitään uutta, eikä mullistavaa, vaikka maailma ympärillämme on muuttunut viimeisten vuosien aikana rajusti.
Maailma ja sitä myöten myös Lohja on kokenut maailmanlaajuisen pankkikriisin ja sen jälkimainingit jatkuvat yhä. Lohjan kaupungin talous on huonontunut, nuorten työttömyys lisääntynyt, isoja työnantajia siirtynyt ulkomaalaiseeen omistukseen.

Kun puhutaan Lohjan sijainnista, palveluista yms ja niiden tasosta pitäisi subjektiivisesti verrata myös ”kilpailijoidemme” tilannetta eli esimerkiksi Raaseporia, Järvenpäätä, Porvoota, Keravaa, Kirkkonummea ja miettiä sen jälkeen, kuinka paljon paremmat sijainti-, liikennöinti-, ja kulttuuritekijät Lohjalla on(?).

Itse olen asunut Lohjalla nyt kahdeksisen vuotta ja yrittäjänä olen ollut yli 20 vuotta, toimien näiden vuosien aikana mm. Tampereella, Hämeenlinnassa, Kirkkonummella ja Myrskylässä. Itse näen Lohjan mahdollisuudet hyvinä, mutta jostain täytyy löytyä se yhteisen tekemisen tahtotila, se ”flow” jolla Lohjasta tehdään jotakin – muuten Lohja jatkaa hiljaisoloaan eteenkinpäin. Nimittäin jos katsoo miten ja millä Lohja on viime vuosina kasvanut niin yli 45-vuotiaiden osuus on kasvanut ja 25-44 vuotiaiden suhteellinen määrä on vähentynyt eli kaupungin suunnitelmien toteuttaminen ei ole tainnut ihan ”mennä putkeen”. Tämän huomaa suhteellisen helposti kävellessään Lohjalla ja katsoessaan katuja ja liikkeitä reilun 20-vuotiaan silmin. Mitä Lohja oikeasti tarjoaa nuorille ja nuorille aikuisille?

Uskallusta luoda vetovoimaa?

Toivon, että edes joku lukee tämän ja omaa energiavarastoja, sillä tarvitsemme aktiivisia talkoohenkisiä yrittäjiä, jotka jaksavat oman yritystoimintansa ohessa kehittää, sparrata, keskustella yhteisen hyvän eteen, jotta jatkossakin meillä olisi aktiivinen ja kasvava kaupunki – eikä vain kasvava kaupunki, joka avaa uusia vanhustenpalvelu taloja ja kolmannen sektorin palvelupisteitä ja hyvinvointipalveluita – 25-44 vuotiaat työssäkäyvät uraohjukset haluavat kyllä muutakin!
Lohjan Yrittäjät ry ja sen hallitus tekee edunvalvontatyötään oman yritystoimintansa ohessa ja toivomme teiltä, hyvät jäsenet, aktiivisista palautetta ja yhteydenpitoa. Itse olen mukana Nuorten Yrittäjien toimikunnassa ja kutsun kaikki alle 40-vuotiaat yrittäjät nyt tiistaina 6.4 klo 8.30 Innofocukseen keskustelemaan ja verkostoitumaan – näyttäkää että aktiivisuutta ja Lohjahenkeä löytyy!

Ps. Kuinka moni teistä on käynyt www.länsi.fi portaalissa?

Kommentit

Suositut postaukset