Lohja, jalkapallo ja menestyminen

Lohja on kaupunkina kooltaan samaa luokkaa kuin Rauma, Kokkola, Kemi, Rovaniemi, Hämeenlinna....
Lohja on lähellä pääkaupunkia.
Lohja on kasvava kaupunki joka pystyy tarjoamaan perheille hyvät asuinympäristöt.

Mikä erottaa Lohjan edellä mainituista kaupungeista?
Raumalla on Lukko, Kokkolassa KPV, Kemissä PS Kemi, Rovaniemellä ROPS, Hämeenlinnassa HPK ja FC Hämeenlinna yms.... Karjaalla on BK-46, Siuntiossa vahva käsipallo, Forssassa oli koripallo jne jne.
Asia jota ajan takaa on suomalainen huippu-urheilu kansallisella tasolla - Lohjalta puuttuu joukkue joka pelaisi kansallisella huipputasolla.
Ok- en ole unohtanut Lohjan kisaveikkojen naisten SM-joukkuetta, joka pelaa SM-liigassa mutta toisaalta Lohjan jäähalli ei hirveästi anna mahdollisuuksia viedä tuota lajia eteenpäin katsojille ja sitä kautta myös joukkueelle rahallisesti... ja tuloksellisesti.


Jalkapallo on Suomen ykkönen: "Suomen Palloliittoon kuuluvissa yli 1 000 jäsenseurassa on noin 115 000 rekisteröityä pelaajaa. Jalkapalloa harrastaa Suomen Gallupin tutkimusten mukaan 500 000 suomalaista. Suomen Palloliitto on harrastajamäärältään Suomen suurin urheilun lajiliitto."


Lohjalla pääkenttä on Harjun kenttä - keskellä Lohjaa - ei parempaa paikkaa kovin helpolla enää keksi - tietenkin jos joukkue nousee ylöspäin ja katsojamäärät kasvavat tulee parkkipaikat ongelmaksi, mutta itse Hämeenlinnassa Rinkelimäen läheisyydessä syntyneenä tiedän ettei se ole oikea ongelma.

Mikäli Lohjalla halutaan nostaa yksi joukkue pärjäämään kansallisella tasolla, se voisi olla Lohjan pallo - tämä tuleva kausi Miesten Kakkosessa on vain välivaihe, jonka aikana kehitetään ottelutapahtumia ja katsojien palveluita mutta samalla etsitään niitä todellisia kehityskumppaneita, jotka haluavat tehdä Lohjallekin urheilukuumetta - jalkapallosta.

Siinä vaiheessa kun pelaajat pysäytetään Lohjan kaduilla ja heiltä kysellään tulevasta pelistä tai edellisestä pelistä ja pyydetään nimmareita, olemme päässeet tavoitteeseen ja joukkueesta on tullut tunnettu - se ei ole mahdotonta vrt Rauma, Hämeenlinna, Rovaniemi yms muut samankokoiset kaupungit ovat siihen pystyneet, miksei myös Lohja!

Ja pääkaupunkia ei pidä pelätä vaan nähdä se voimavarana - kaikilla joukkueilla ei ole sitä samaa reserviä pelaajista saatavilla mikä lohjalaisilla Hesasta ja Espoosta on, jos ja kun muut vetovoimatekijät toimivat Lohjalla.....

....
Kari Oksanen
Lohjan pallon edustusjoukkueen sidosryhmävastaava
Kalkkipetteri   |    08700 Lohja
kari.oksanen@ertuki.fi  |   www.ertuki.fi
kari.oksanen@lohjanpallo.fi  |  www.lohjanpallo.fi
GSM 0400 733469

Kommentit

Suositut postaukset