Pitää olla joku jota "katsoo ylöspäin"

Jari Parantainen on yksi niitä harvoja suomalaisia bloggaajia ja markkinointi-ihmisä, joiden tekstiä luen mielelläni ja annan hänelle täyden arvostuksen tästäkin ryöstämästäni osioista hänen gurumarkkinointi blogiaan:

Käynnistä guruohjelma

Olitpa asiantuntija tai heidän esimiehensä, rakenna guruohjelma. Se koostuu kymmenestä vaiheesta seuraavasti:
  1. Päätä aihe, jonka guruksi aiot ryhtyä. Mitä kapeampi kaistale se on jostain kokonaisuudesta, sen parempi. Päätä, minkä sanan haluat omaksesi. Esimerkiksi itse aikanaan päätin, että kaappaan omakseni sanan “tuotteistaminen”.
  2. Perusta blogi. Kirjoita siihen 2–3 juttua viikossa valitsemastasi aiheesta. Valitse muutamia näkökulmia tai teemoja, joihin kirjoituksesi liittyvät. Ole jotain mieltä.
  3. Kokoa pikaopas kymmenestä blogijutusta. Laita pläjäyksesi pdf-muodossa verkkoon ladattavaksi. Kerää siitä kiinnostuneiden yhteystiedot asiakaskantaasi.
  4. Kun olet kirjoittanut 3–4 pikaopasta, ota yhteyttä kustantajaan. Iske oppaat tiskiin ja kerro, että olet jo kirjoittanut opuksesi käsikirjoituksen. Tee kustannussopimus. Sovi kirjan julkaisuun liittyvästä markkinoinnista.
  5. Lähetä blogikirjoituksiasi myös uutiskirjeinä niille, jotka ovat antaneet siihen luvan ja yhteystietonsa. Pidä yhteyttä, kunnes asiakkaan ostoikkuna aukeaa.
  6. Kokoa blogiin kirjoittamistasi tarinoista koulutus. Tarjoa sitä eri koulutusyhtiöille, järjestöille, oppilaitoksille, yrityshautomoille, kauppakamareille ja suoraan yrityksille.
  7. Muokkaa blogijutuistasi lehtiartikkeleita. Mitä lyhyempiä juttuja, sen parempi. Tarjoa näytteitäsi myös asiakaslehtiin ja eri järjestöjen julkaisuihin.
  8. Tuotteista esiintyjäpaketti. Kirjoita itsestäsi lyhyt mainospuhe ja teetä naamaristasi kunnon valokuvat. Katso mallia kirjojen takakansista tai koulutusesitteistä.
  9. Linkitä kaikki muu markkinointisi aina suoraan blogiisi. Liitä blogin osoite kaikkin sähköposteihisi, verkkosivuille, esitteisiin, koulutusmateriaaleihin ja liikelahjoihin. Siis ihan kaikkialle.
  10. Jatka sinnikkäästi 2–3 vuotta. Nosta hintojasi vähitellen. Muista myös itse jossain vaiheessa ryhtyä kutsumaan itseäsi oman alasi guruksi.

Vaikka tämäkin asia ja ajatusmalli on minulle tuttu jo useamman vuoden ajalta, koska jenkit ovat tehneet tätä jo vuosia, niin itse en ole viitsinyt tai jaksanut ryhtyä moiseen - ryhmä kun olen.
Nyt vasta viime aikoina on panostanut itsestäni puhumiseen ja itseni markkinointiin - viimeiset vajaat kymmenen vuotta onkin mennyt vanhan firmani markkinointiin ja sen asiakkaiden markkinointiin.... nyt jälleen lisää oppineena ja valmiina oppimaan lisää on suunta nykyinen.

Saankohan minä aloitettua oman pdf-opukseni tekemisen jo vuoden 2010 puolella? Ennen seuraava syntymäpäivääni?

K.

Kommentit

Suositut postaukset