Tiedot hukassa?

Muistan vielä "hyvin" sen ajan kun tein sunnuntaisin päivät pitkät pelejä Commodore VIC20:lle ja sen jälkeen C64:lle.... C64 maailma tuntui niin paljon suuremmalta kuin VIC20. Sitten tuli Amigat, PC 286, 386, 486, Pentium II..... ja varsin nopeasti oltiinkin nykytilanteessa missä meillä on tietoa kännykässä jopa useita gigoja, kotikoneella (satoja gigoja), nettikommuuneissa (facebook yms).... eli tiedon määrä on lisääntynyt aivan "älyttömästi".
Osaammeko käyttää tietoa? Tai osaammeko hyödyntää tätä isoa tietomäärää mihin meillä nykyään on pääsy sekunneissa kiitos internetin ja mobiilidatan.... osaammeko varautua tiedon katoamiseen?
Oletko esimerkiksi ajatellut mitä teet jos kännykkäsi katoaa ja sen mukana kaikki sen sisältämät tiedot?
Entä jo se ainoa PC koneesi sanoo itsensä irti, kovalevy hajoaa tms ja kaikki tiedot katoavat? Tai jokin virus iskee todella pahasti ja tiedot katoavat? Oletko koskaan ajatellut paljonko se maksaisi?
Jos sinulla ei minkäänlaista suunnitelmaa tai olemassa olevaa tapaa varmistaa tietosi erilaisissa tapahtumissa - arkistoimalla, varmistamalla, ihan miten vain - ota yhteyttä ja katsotaan minkälaista tietoa sinulla on ja kuinka paljon siitä on kriittistä ja minkälaisia mahdollisuuksia meillä on sen tiedon varmistamiseen ja säilyttämiseen.

Näitä tapoja nimittäin on tusinassa 13 ja osa niistä on hyviä ja osa huonoja - huonokin tapa on yleensä parempi kuin ei mitään!

K.

Kommentit

Suositut postaukset