Google mainonnasta

Miksi, mitä, häh?

Jos sinulla ja toiminnallasi on internet kotisivut, mikä on sivujen tarkoitus? Jos olet ajatellut mainostaa Googlessa niin miksi? Jos olet ajatellut maksaa firma X:lle hakukoneoptimoinnista niin oletko ajatellut asiaa sen pidemmälle?

Olen taas viime aikoina törmännyt pariinkin asiakkaaseen, jotka ovat ottaneet tällaisen edullisen vajaan 500 euron google-mainontapaketin, jolla luvataan paljon lisää liikennettä kotisivuille seuraavien muutaman kuukauden ajan.... hyvä, se saattaa toimia joillekin mutta kyllähän kävijöitä saa vaikka autokauppaan antamalla grillimakkaraa ja kahvia, mutta kuinka moni makkaransyöjä ostaa auton?
Ihan sama asia on google ja yleensäkin nettimarkkinoinnissa, sivustolle on loppujen lopuksi suhteellisen helppoa saada lisää kävijöitä, jos ei oikeasti välitä kävijöiden laadusta.

Ote muualta: Tosiasiassa kuitenkin tehokas hakukonemarkkinointi edellyttää jatkuvaa hakukonekampanjoiden ylläpitoa ja niiden optimointia. Huonosti toimiva kampanja on raportista helppo huomata ja keskeyttää, mutta on paljon haastavampaa keksiä uusia ja entistä tehokkaampia avainsanoja sekä niihin kytkettyjä mainossisältöjä eli ilmoitustekstejä itse hakukonemainoksessa. Oman lisähaasteensa asiaan tuo se, että avainsanojen hinnat muuttuvat jatkuvasti niiden kysynnän mukaan, jolloin tiettynä viikkona kustannustehokas avainsana tai kampanja voikin muutamassa päivässä muuttua kalliiksi ja kannattamattomaksi. Yksinkertaisesti laiskasti hoidettu hakukonemarkkinointi tuottaa heikosti, ja tehokas hakukonemarkkinointi vaatii puolestaan työtunteja.
Oma taustani on ajalta ennen Googlea ja tiedän pystyväni parantamaan yrityksen niin google kuin muutenkin nettinäkyvyyttä mutta mielelläni lähden liikkeelle yrityksen kotisivujen sisällöstä, toimivuudesta ja tarkoituksenmukaisuudesta. Ei ole mitään järkeä laittaa edes satoja eutoja markkinointiin jos markkinoinnin kohde eli omat kotisivut ei tue tavoitetta.

Onko sinulla kysymyksiä liittyen tähän? Haluatko kotisivujesi todella tuovan lisäeuroja ja tukevan yrityksesi liiketoimintaa?
Jos näin on, ota yhteys -> www.ertuki.fi

Tehdään yhteinen projekti, joka ei maksa maltaita mutta maksaa jotakin ja vähintäänkin sen jälkeen ymmärrät mitä kotisivut+internet hakukoneet + oma liiketoimintasi voivat markkinoinnin mielessä yhdessä tehdä ja aikaansaada.

L.

Kommentit

Suositut postaukset